Barion Pixel

Ápoló ajakápolók

Ahogy hidegebbre és szelesebbre fordul az idő, az ajkunk is jobban kiszárad, cserepesedik. Ez látványra és érzésre se kellemes. Sokszor ki is repedhet a száj, ami kifejezetten kellemetlen. Így elengedhetetlen az ajakápoló használata. Végtelen mennyiségű ajakápolóból választhatnunk, színek, illatok, ízek és formák kavalkádja késztet vásárlásra minket.

„… de vajon milyen az ajakápoló, amelyik valóban ápol,
nem tartalmaz káros összetevőket ..
.”

De vajon milyen az ajakápoló, amelyik valóban ápol, nem tartalmaz káros összetevőket, se olyan anyagokat, amelyek nem valóak az ajkainkra, ahonnan nagy valószínűséggel a szánkon belülre is bejutnak.

Nézzük azokat az összetevőket, amelyeket mindenképpen kerülnünk kell:

MOSH (mineral oil saturated hydrocarbons – ásványolaj eredetű, telített szénhidrogének)

Veszélye, hogy fel tud halmozódni a szervezetben, és állatkísérletek szerint károsíthatja a májat és a nyirokcsomókat. Azt, hogy milyen hatással van az emberi szervezetre, még nem tudni pontosan, de az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) szerint az a mennyiség is elég nagy, ami a táplálkozással bejut, és ha hozzávesszük azt, hogy aki rendszeresen használ ilyen termékeket, az évente 20 gramm rúzst “eszik meg”, így akár több gramm is kerülhet a szervezetünkbe.

MOAH (mineral oil origin aromatic hydrocarbons – ásványolaj erede­tű aromás szénhidrogének)

Az EFSA ezekkel szemben még szigorúbb, az élelmiszereknek egyáltalán nem szabad ilyeneket tartalmaznia feltételezett rákkeltő hatása miatt.

POSH (polyolefin oligomeric saturated hydrocarbons – poliolefinekből származó telített szénhidrogé-nek)

Rokonok az első csoporttal, ide tartozik a polizobután, a polietilén és a polibután.

„… gyanús vegyületekkel szemben
a La Puszi ajakápolók természetes összetevőket tartalmaznak …

Gyanús vegyületek: mikrokristályos viaszásványi olaj, ozokerit, cerezin, folyékony parafin, petrolatum, hidrogénezett poliizobután, polietilén

Ezekkel szemben a La Puszi ajakápolók teljesen természetes összetevőket tartalmaznak, tartósító és szintetikus anyagtól mentesek, ráadásul környezetebarát is a csomagolásuk. Kétféle illatban találhatod meg őket:

La Puszi- levendulás ajakápoló

A méhviasz antibakteriális hatása, a shea vaj finom védelme és a levendula kiegyensúlyozott illata teszi tökéletessé az ajkaidat.

La Puszi – narancsos ajakápoló

Édes is, meg illatos is és persze antibakteriális méhviaszt is rejtettem bele, shea vajjal fokozva a bőrtápláló hatást.

Biztosan sok jó ajakápoló van a piacon, de ha biztosra akarsz menni válaszd a La Puszikat 😊