Intim mosakodás szappannal

Hosszú évek óta használunk mosakodáshoz szappanokat, lassan az összes minket körülvevő embert leszoktattuk a műanyag flakonos tusfürdő használatáról. Mindenkinek elmeséljük, hogy régen mi is sokkal kényelmesebbnek gondoltuk a tusfürdő használatot a szappan használatnál. Remek volt a szuper habos fürdővízbe beszállni és télapósat játszani az illatos habbal. De vannak dolgok, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Az eldobható műanyag fogyasztásunkat radikálisan csökkenteni kell és ebbe bele tartozik az is, hogy nem veszünk műanyag flakonos tisztálkodó szereket sem. Négyen vagyunk a családban ez legalább 4 flakon tusfürdő, 1 flakon habfürdő, 2 flakon sampon és 1 flakon hajbalzsam. Csak a szappan és szilárd sampon használatával 8 műanyag flakon nem kerül felhasználásra havonta. Számoljunk csak, ez évente 96 db flakon!!!

„… vannak dolgok, amiket nem engedhetünk meg magunknak …”

“Egy négy tagú családban csak a szappan és szilárd sampon használatával
8 műanyag flakon nem kerül felhasználásra havonta.”

Miért nem való a házi szappan intim mosakodásra?

Egyszóval elkötelezettek vagyunk a szappan használatban, de emellett teljesen meg vagyok győződve arról is, hogy a házi készítésű szappan nem való intim mosakodásra. A hagyományos eljárással készült házi szappan pH-ja 9,5-10,5 között van, ami lássuk be messze elmarad a semlegestől. A házi szappan pH-ját természetes módon nem lehet ez alá csökkenteni. Ez a bőrünknek jó, tisztán tartja, megöli a rajta levő bacikat és segíti a bőr természetes működését. De nem jó az olyan érzékeny helyre, mint az intim terület. Ez alól persze vannak kivételek. Van, aki esküszik a szappanra, sőt van, aki azt mondja a szappan hozta rendbe a lenti dolgait és bátran használja. Ők használják továbbra is bátran, hiszen mindenkinek magának kell eldönteni, hogy jó-e neki egy termék vagy sem. De ne lepődjünk meg azon, ha a gyerek nyűgösködik, amikor szappanozzuk még ha az baba (nem a márkáját, hanem a típusát tekintve) szappan is. Nálunk sem vált be ez a megoldás.

„Intim mosakodásra teljesen természetes alapanyagokból
készülő mosakodó gélt használunk.

Akkor mégis mit használjunk intim mosakodásra?

Intim mosakodásra teljesen természetes alapanyagokból készülő mosakodó gélt használunk. Ezek általában teljesen pH semlegesek, nem tartalmaznak illatot vagy színészeket és ha szerencsénk van vehetünk olyat, amelyik alkalmas arra, hogy az általunk kedvelt illóolajjal és növényi olajjal feljavítsuk. Itt is törekedjünk a jó minőségű, bevizsgált illóolajok és hidegen sajtolt növényi olajok használatra. Mindig tartsuk be a használható mennyiségre vonatkozó szabályokat. Ne feledjük el, hogy az illóolajokból mindig csak annyi kell, amennyi a szakember által meg van határozva. A több itt biztosan nem jobb. Ez érvényes a párologtatásnál is. Ha az elején élénkebben érezzük az illatot teljesen rendben van. Az orrunk könnyen fárad így egy idő után nem fogjuk annyira érezni az illatot, de az attól még ott van a levegőben. Ha 8-10 cseppet kell használni ne cseppents újra addig, amíg el nem fogy a víz a diffúzorból . De térjünk vissza a mosakodáshoz. 😊

Ezek a natúr gélek általában műanyag flakonban vannak, de szerencsére lassan fogynak, mert nagyon kevés kell belőlük, így esetleg elfogadható a használatuk. Itt is törekedjünk az újrahasznosított műanyag palackot alkalmazó gyártó termékének a használatra. Nézzük meg a leírását és válaszuk azt, amelyik a legjobban megfelel az általunk felállított elvárásoknak.

Mit tehetsz még az intim higiéniádért?

Amit még tehetsz az intim higiéniádért, az a Panaromos Jóni olaj használata. Megóv az esetleges fertőzésektől, enyhíti a tüneteket, ha már kialakulóban van valami és nem utolsó sorban felébreszti a Benned szunnyadó NŐ-t!