Barion Pixel

Aromaterápia, egy természetes gyógymód

Manapság igencsak divatos alternatív gyógymódokat keresni, hiszen ki ne hallotta vagy tapasztalta volna már azt, hogy ha beveszi mondjuk a magas vércukorszintjére a gyógyszert, attól nem tud aludni. Akkor persze beveszi az alvást elősegítő gyógyszert, de attól meg fáj a gyomra. Ez egy ördögi kör és akkor még nem beszéltünk a lélek betegségeiről.

… ördögi kör: bevett gyógyszer okozta tünetre beszedni másik gyógyszert …

Ezért elmegyünk kineziológushoz, gerinckovácshoz, akupunktúrás szakemberhez és természetgyógyászhoz. Számtalan területen próbálhatjuk meg „orvosolni” a problémánkat. Rajtunk áll az, hogy mihez érzünk magunkban erőt, elfogadást és bátorságot. A hit persze csodákra képes ezen a területen is. Ha hisszük, hogy az akupunktúra megoldja a gondunkat meg is fogja oldani. De ha kétségeink vannak a siker is elmaradhat. Ha pedig egyenesen ellene vagyunk és valaki unszolására próbáljuk ki, akkor hiába az akupunktúra jótékony hatása, nem biztos, hogy használni fog.

Az aromaterápia az alternatív gyógymódok közé tartozik
és hitem szerint az alapja a lelki egyensúly megteremtése.

Így van ez az aromaterápiával is. Az aromaterápia az alternatív gyógymódok közé tartozik és hitem szerint az alapja a lelki egyensúly megteremtése. Ha a lelkem egyensúlyban van, a testem is abban van és ellenállóbb a betegségek ellen. Ha pedig mégis megbetegszik, az aromaterápia segítségével könnyebben gyógyul és nincs feltétlenül szükség gyógyszerekre. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy én otthon eldöntöm mi a bajom. Mindenképpen el kell mennem orvoshoz, aki megállapítja mi a bajom, elmondja milyen gyógyszert kellene szednem és én magam eldöntöm, hogy a köptető gyógyszer helyett használok-e nyákoldó illóolajat esetleg.

Használjuk az illóolajokat megelőzésre. Erősítsük magunkat a gyógynövények esszenciáival és engedjük meg magunknak azt, hogy illatos segítőink vegyenek körbe. Ha rossz a kedvem már pár csepp édesnarancs illóolaj is csodákra képes, ha fáradt vagyok vagy kedvetlen használhatom az eucalyptus radiata illóolaját. Ha fáj a fejem 1-2 csepp borsmenta illóolajat masszírozhatok a fájó területre.  Vég nélkül lehetne sorolni azokat a mindennapi apró kis trükköket, ami a kiegyensúlyozottabb életvitel felé vezet. Az ember hajlamos arra, hogy akkor kezd el foglalkozni valamivel amikor már gond van. Például nem érdekel mivel fürdök, milyen a tusfürdőm és mi van benne. Majd akkor foglalkozok vele, ha már megjelennek a tünetek, ekcéma, kiütések, pattanások stb. Ezt kellene megelőzni. Ne hozzuk olyan helyzetbe a saját testünket, hogy jeleznie kelljen elég, eddig és nem tovább. Ha már jelez, akkor a tüneti kezelésen túl a gyökér probléma feltárása és kezelése is szükséges. Ezért koncentráljunk a megelőzésre, ha lehet, ha teheted. Sokkal egyszerűbb és könnyebb.

… koncentráljunk a megelőzésre,
tehát megengedem magamnak, hogy önmagamra időt és energiát szánjak …

Tehát megengedem magamnak, hogy önmagamra időt és energiát szánjak. Egy van belőlem, nem vagyok pótolható és szeretnék minőségi életet élni. Kedvezek magamnak olyan egészséges dolgokkal, amik egyensúlyban tudnak tartani. Lehet ez mozgás, masszázs, gyógynövények, teák, illóolajok bármi, ami úgy érzem segít. Aki keres, talál. Ha nem keresed nem fog kopogtatni az ajtón.

Ha megtaláltad, használd! Attól nem leszel jobban, hogy vettél egy jóga bérletet. Menj el és jógázz! Cseppentsd, párologtasd, fürödj az illóolajokban. Engedd meg magadnak, hogy legyen időd magadra.

Magaddal is foglalkozz és ne csak másokkal. Ne gondold, hogy ez önzés. Hogy tudnék segíteni másoknak, ha én magam nem lennék jól? Legyél jól és ebből a körülötted lévők is profitálhatnak.

Mindennek a kulcsa az, hogyan éljük az életünket. Szeretettel, hálával vagy esetleg gonoszsággal és számonkéréssel. Gondolkozz, nézz magadba és dolgozz magadon! Kérj akár segítséget és használd a természet adta illóolajokat, amelyek egy-egy ajtót nyitnak, támogatnak és elkísérnek az utadon.