Barion Pixel

A szép bőr titka

„A szépség belülről fakad” – tartja a mondás és nem véletlenül. Ha körülnézünk az utcán, megfigyeljük az embereket magunk körül rögtön látjuk miről is van szó. Lehet valaki molett vagy akár túl sovány, alacsonyabb az átlagnál, ha a szívében béke és szeretet van, a mosolya őszinte, a belső kisugárzása megszépíti a külsőjét is. Feltéve, ha olyan a belső kisugárzásunk, hogy szebbé tesz és nem pont az ellenkezője, ami valljuk be általánosabb. Hiszen ki ne látott volna morcos, mogorva embert, aki csupa görcs és tükröződik rajta a fizikai (és persze lelki) fájdalom.

„A szépség belülről fakad.”

Törekedjünk a belső békére, önmagunk elfogadására. A boldogságunk hajszolása helyett tegyünk boldoggá másokat. Meglepően fogjuk azt tapasztalni, hogy ott lesz a miénk is. Jóság és szeretet magunkkal és másokkal.

Ezen felül pedig folyamodjunk a természet erejéhez, használjuk a növények csodálatos tulajdonságait a bőrápolásunkban. Ez nem azt jelenti, hogy veszünk egy krémet, amiben elvileg van egy kis argánolaj, hanem legyünk bátrak és használjuk a hidegen sajtolt növényi olajokat a napi bőrápolásunkban akár a testünkről, akár az arcunkról van szó.

A sikerhez azonban néhány szabályt be kell tartanunk:

  • Alaposan nézzük meg milyen az arcolaj, amit választunk. Kizárólag természetes összetevőket tartalmazó olajat használjunk vagy készítsük el magunknak saját ízlésünk szerint.
  • Az olajos bőrápolást mindig előzze meg az arc és az egyéb bőrfelület benedvesítése. Ennek hiányában a növényi olajok szárítják a bőrt.
  • Ne sajnáljuk a pénzt egy minőségibb termékre. Ne ezen spóroljunk, van annyi más terület, amin lehet, sőt érdemes.
  • Legyünk tudatosak, vásároljunk mintát vagy kérjünk a nekünk szimpatikus termékből. Esetleg próbáljuk ki, hogy ne a szemétben landoljon 3 féle amire megtaláljuk a nekünk valót.
  • Kérdezzük meg a szakembert mi való a bőrünknek. Ha gyulladt teljesen más növényi olajra pl. körömvirág van szükség, mint egy érettebb bőrnél, ahol a ránctalanítás és nem a gyulladáscsökkentés lesz a fontos.
  • Adjunk időt a bőrünknek. Ha előtte esetleg nem natúr kozmetikumot használtunk, kell egy kis idő, amíg a bőr magához tér a sok vegyi anyagtól és elkezdni a természetes működését.
  • Fürödhetünk is az olajokban, hiszen úgy is remekül ápolják a bőrt, de soha ne tegyünk az olajat tisztán a vízbe. Mindig használjunk hozzá sót, tejszínt esetleg mézet. Keverjük el és úgy tegyük a fürdővízhez.
  • Ha szeretünk kádban fürdeni, remek választás a természetes összetevőkből készült fürdősó vagy fürdőbomba.
  • Hetente radírozzuk át a bőrünket egy natúr testradírral.

Ezek után már csak két dolog marad. Legyünk hálásak magunknak, hogy tettünk önmagunkért. Legyünk hálásak azért, hogy van erőnk és tehetségünk ezzel foglalkozni és segítsünk másoknak, hogy ők is meg tudják tenni, hogy a szépség „titka” hozzájuk is eljusson.

… Legyünk hálásak magunknak, hogy tettünk önmagunkért…